nullnull

Kontakt

037 440 791

037 440 076

lunalux037@gmail.com

Majke Jugovića 43/3 (bivša Zakićeva), 37000 Kruševac

Krakov

Poljska - Krakov

4.0

null

Hotel

null

Autobus

null

Informacije

Poljska
Krakov

Ukupno noćenja

3

Ukupno dana

6
Cenovnik
Opis smeštaja
Program putovanja
Uslovi plaćanja

PROMO CENE PAKET ARANŽMANA PO OSOBI.
SmeštajUsluga1/21/3
Hotel VIENNA HOUSE 3*BB189€x
Hotel NOVOTEL KRAKOW CITY WEST 4*BB209€199€
BB – noćenje sa doručkom, 1/3 – trokrevetna soba, 1/2– dvokrevetna soba.

- Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
- U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan iz Niša i Kragujevca (minimum 40 putnika). Doplata za prevoz iz Niša 10€ iz Kragujevca 5€. Umanjenje iz Novog Sada je 5€.
- Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Ako putujete u grupi i želite da svi sedite zajedno na određenim mestima, možete odabrati vaše omiljeno sedište: prva sedišta na spratu „izlog“, u šaragama, za stočićem ili bilo koje drugo mesto u autobusu. Rezervacija sedišta se doplaćuje 15€ po sedištu, dok je doplata za prva sedišta na spratu iznad vozača poznatija kao „izlog“ – 20€ po sedištu.
- Umanjenje za sopstveni prevoz je 20€ po osobi (prethodno je potrebno poslati upit agenciji).
- Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
- Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 dinara po promeni.
- O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:
- Autobuski prevoz autobusima visoke turističke kategorije (TV, dvd, audio i video oprema, A/C) na relaciji prema programu,
- 3 noćenja sa doručkom u hotelu Vienna house 3* ili Novotel Krakow City West 4*.
- Usluge pratioca grupe za sve vreme tajanja aranžmana,
- Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:
- Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
2,00€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1,50€ dnevno (ispod 18 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
- Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu 100 RSD (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika
- Fakultativne izlete i organizovane žurke (Jevrejska tura, logor Aušvic, rudnik soli Wielicka i organizovane žurke) – plaćanje na licu mesta. NAPOMENA: Organizator zadržava pravo da promeni datum održavanja izleta u odnosu na datum koji je naveden u programu.
- Individualne troškove putnika.

Opis destinacije

Krakov korene vuče još iz sedmog veka, a čak je bio i glavni grad Poljske sve do 1596. godine. Staro Miasto, kako je u Krakovu poznatiji stari deo grada, najstariji je kvart u gradu, a i najfascinantniji. Nekada je ovo trebao da bude grad za sebe, ali je mongolska invazija osujetila te planove. Danas je Staro Miasto ekosistem za sebe, sa preslatkim butikčićima, tavernicama, raskošnim parkovima, zidinama koje ga okružuju i dominantnom slikom brda Vavel u pozadini. Na Vavel brdu nalazi se Vavel zamak, nekadašnje velelepno prebivalište poljskog kralja. Ovaj zamak (u sklopu kog se nalazi i prelepa katedrala) dotakao je svaki umetnički stil koji možete da zamislite, pa je zaista jedinstven prizor koji ne smete propustiti. Glavni trg jedan je od najvećih srednjovekovnih trgova u čitavoj Evropi, i pokazuje punu silu srednjovekovne Poljske. Skakućući od kraja do kraja po Krakovu naleteće i na jevrejski kvart, Kazimierz. Kralj Kazimir Treći preselio je jevrejsku populaciju ovde posle velikog požara koji je zahvatio Krakov, pa i dan danas postoji distinktna jevrejska aura po ulicama, kafićima i restoranima. Ukoliko ste gledali fenomenalan film „Šindlerova Lista“, veliki broj scena sniman je upravo u Kazimierzu. Krakov krije bezbroj tajni, ali vratimo se najpre na početak i na njegovo rođenje. Krakov život počinje kao mesto odakle su potekla Vistulanska plemena. Ova plemena zauzela su region i držala ga sve do 10. veka. Kada je princ Mieszko ujedinio sever i jug Poljske, tada je Krakov postao i glavni grad. Munjevit razvoj je usledio pošto je glavni grad ubrzo postao centar za trgovinu. Tatari su protutnjali u 13. veku i uništili Krakov, ali je grad munjevitom brzinom obnovljen, pa je danas još zanimljiviji zbog svih tih slojeva istorije koji se kriju ispod pločnjaka Krakova. Važnost brda Vavel porasla je kada je kralj Vladislav Niski doneo odluku da se kraljevi krunišu u Vavel zamku, a da u Vavel katedrali počivaju njihove mošti. Zato je brdo Vavel toliko bitno poljskom narodu, i zato je jedna od najvećih turističkih atrakcija u Krakovu. Period prosperiteta usledio je u 14. veku, kada je i nastao veliki deo specifične arhitekture koja krasi grad. Tada je nastao i drugi najstariji univerzitet u Evropi, Univerzitet Jagielonije. Ovo velelepono zdanje neverovatno izgleda, pa će te se prilikom posete osećati kao da ste zalutali u neki kutak sveta iz knjiga o Hariju Poteru. Krakov je imao svoje uspone i padove, Švedski ratovi posebno su loše uticali na razvoj grada, ali se razvoj nastavio. Štaviše, kada je grad bio pod austrijskom kontrolom u 19. veku, renovacije su vratile grad u svoje nekada veličanstveno stanje.