nullnull

Kontakt

037 440 791

037 440 076

lunalux037@gmail.com

Majke Jugovića 43/3 (bivša Zakićeva), 37000 Kruševac

Portugal

Portugal - Više destinacija

3.0

null

Hotel

null

Avion

null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null

Informacije

Portugal
Više destinacija

Ukupno noćenja

5

Ukupno dana

6
Cenovnik
Opis smeštaja
Program putovanja
Uslovi plaćanja
Portugal
Zemlja duginih boja
6 dana (5 noći ) -avionom

DATUMI POLASKA:
11.04.2024  
25.04.2024

CENA:899 €

ARANŽMAN OBUHVATA
avionske i aerodromske takse u Beogradu, Lisabonu i Portu (na dan objavljivanja programa i koje su podložne promenama), avionski prevoz na relaciji Beograd –Porto/Lisabon- Beograd, prevoz autobusom na naznačenim relacijama, smeštaj u hotelima kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim lezajem (noćenja sa doručkom – samousluživanje, izbor više jela), razgledanje gradova prema programu, usluge vodiča, troškovi organizovanja putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA
boravišna taksa u Portugalu koja se plaća na licu mesta, medjunarodno putno zdravstveno osiguranje, ulaznice za kulturno istorijske objekte kao i fakultativni izleti.

FAKULTATIVNI IZLETI
- Celodnevni izlet – Sintra, Kabo de Roka, Kaskais, Estoril. Cena – 79 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na navedenim relacijama, ulaznica za Nacionalnu palatu, kao i angažovanje vodiča)
- Celodnevni izlet - Gimaraeš i Braga. Cena - 75 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na navedenim relacijama, ulaznica za palatu, kao i angažovanje vodiča)

Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika.

Opis destinacije

Portugal (ili Portugalija) je najzapadnija Evropska kontinentalna država. Portugal se graniči sa Španijom na severu i istoku, a na zapadu i jugu izlazi na Atlantski okean. Portugal ima oko 10,5 miliona stanovnika i spada među manje Evropske države. Lisabon je glavni grad Portugala i najzapadniji grad kontinetalnog dela Evrope. Ovaj beli grad je smešten na samoj obali Atlantskog okeana gde se reka Tejo (Težo) uliva u okean. Karakterišu ga prolećne temperature čak i u zimskom periodu a leti ga rashlađuje lahor sa Atlantika. Mnogo je spomenika koji podsećaju na to da je bio prestonica nekada moćne pomorske sile: kula Belem, manastir Svetog Žeronima, velelepni trgovi Komersio i Restauradores, mnogobrojne crkve i palate bogatih trgovaca i veleposednika. Kvart Alfama, iznad koga se uzdiže utvrđenje Svetog Đorđa, zadržao je izgled srednjovekovne kasabe sa uskim ulicama i nekim od najužih zgrada Starog kontinenta. Nasuprot njemu krivudaju strme ulice Baria Alta i Šiada sa nizom galerija, pozorišta, ušuškanih parkića i odličnih restorana. Možete posetiti Okeanarijum, šetati uz reku Težo i posmatrati najduži most u Evropi, voziti se žičarom na,, Na putu do slave”, posetiti ,,Park Nacija”… Autentični žuti tramvaji na liniji 28 možda su jedan od najoriginalnijih načina otkrivanja ovog prelepog grada. Turisti koji posete Portugal trebalo bi da posete brojne turističke atrakcije i turistička mesta. Neki od njih su Lisabon, Porto, Braga, Bom Žezus, Viana do Kostelo, Koimbra, Batalja, Nazare, Obidoš, Sintra, Kabo di Roka, Kaškaiš, Eštoril, Nazare, Alkobasa, …