Beč

Beč, Austrija

već od 115€

Opis destinacije

Beč je glavni grad i ujedno jedna od saveznih država Austrije, sa 1.512.000 stanovnika, jedan je od najlepših gradova u Evropi. Nalazi se na raskršću putnih pravaca sever-jug, povezujući Baltik sa Jadranom, i zapad-istok, povezujući Zapadnu Evropu sa Balkanom. Grad dostiže svoj vrhunac krajem IX veka, kada sa 2.200.000 stanovnika predstavlja prvi južno-nemački grad, kulturno središte, rečnu luku, industrijski i trgovinski centar povezan sa Češkim, mađarskim i južnoslovenskim zemljama. Centar Beča je čuveni Ring, deo grada koji je svoj urbanistički izgled dobio za vreme vladavine cara Franje Josifa. Njegova ideja je bila da se jednim bulevarom odvoji centar grada, ili Innere Stadt sa svojim palatama, pozorištima i radnjama od perifernih delova. Ring je samo jedna od 23 oblasti, koliko ih Bečima. Užem Beču pripada 9 oblasti, a ostale obuhvataju i predgrađa.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
BEČ
3 dana / 1 noć

02.-04.02.2024.
16.-18.02.2024.
08.-10.03.2024.
05.-07.04.2024.

 CENA ARNŽMANA:115 evra

U cenu aranžmana su uračunati:
- prevoz autobusima turističke klase (AC, dvd)
- smeštaj u hotelu 3*(LEONARDO SCHÖNBRUNNza termine Februar i Mart ) usluga – 1 noćenje sa doručkom (švedski sto)
- smeštaj u 1/2 ili 1/3 sobama( ½+1 pomoćni ili standardni ležaj) (svaka soba ima twc, tv, tel)
- usluge turističkog pratioca grupe
- usluge agencije

U cenu aranžmana nisu uračunati:
- doplata za 1/1 sobu 40 evra
- medjunarodno putno osiguranje 600,00 din (grupna polisa sa administrativnim troskovima)
Osiguranje za slučaj odustajanja od ugovora o turističkom putovanju 450,00 din.
- individualne troškove
- fakultativni obilasci i ulaznice:
obilazak grada10 eura

- dvorac Belvedere (ulaznica, vodič, autobuski prevoz) – 25 evra
- dvorac Schönbrunn (ulaznica, vodič, autobuski prevoz) – 35 evra

FAKULTATIVNI IZLETI: Izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…

NAPOMENA- doplata za polazak iz Subotice 500,00 dinara -mesto polaska- stajalište kod hotela Patria
polazak iz Novog Sada- bez doplate/ Mesto polaska- Sadović Petrol pumpa na Temerinskom putu ( sat vremena kasnije u odnosu na vreme polaska iz Beograda) OBAVEZNO prilikom prijave za putovanje upisati ulaz NOVI SAD/SUBOTICA. Agencija nema obavezu da preuzme putnike, ukoliko se u rezervaciji ne upište mesto odakle se kreće. Nakon slanja sms poruke o polasku, svaka promena ulaska će se posebno naplaćivati ukoliko postoji tenička mogućnost izmene.
Hotel (najčešća saradnja sa hotelima-Ibis Budget Wien Sankt Marx, Ibis Budget Wien Messe, HB1 Hotel Wr. Neudorf, Hotel Mozart 3* Arion Cityhotel Vienna 4*, OEKOTEL TRAISKIRCHEN 3*, Life Hotel Vienna Airport 3*, Hotel Kyriad Vienna Altmannsdorf 3*,
LEONARDO HOTEL VIENNA OTTO WAGNER 3* (Graumanngasse 3-5, 1150 Wien, https://www.leonardo-hotels.de/vienna/leonardo-hotel-vienna-otto-wagner )
LEONARDO SCHÖNBRUNN (Linke Wienzeile 224, 1150 Wien, https://www.leonardo-hotels.de/vienna/star-inn-hotel-wien-schonbrunn )
LEONARDO HOTEL VIENNA 4* (Matrosengasse 6-8, 1060 Wien, https://www.leonardo-hotels.de/vienna/leonardo-hotel-vienna )
…) se nalazi na periferiji ili nedaleko od centra grada, na liniji gradskog prevoza. Sobe sa TWC, 1/2 i 1/3. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola. Ime hotela biće poznato 7 dana pred putovanje.
Hotel Mozart 3* (Julius-Tandler-Platz 4, 1090 Wien; www.hotelmozart-vienna.at)
Arion Cityhotel Vienna 4* (Hintschiggasse 1, 1100 Wien) https://arion-cityhotel.com/de/hotel/
Life Hotel Vienna Airport 3* (Marcotelstraße 1, 2401 Fischamend, https://lifehotelvienna.com/de/hotel/
Hotel Kyriad Vienna Altmannsdorf 3* (Hoffingergasse 33, 1120 Wien) https://vienna-altmannsdorf.kyriad.com/en-us/
OEKOTEL TRAISKIRCHEN 3* (Hochmühlstraße 5, 2514 Traiskirchen, https://www.oekotel.com/unsere-hotels/traiskirchen-wien-sued/)
Ibis Budget Wien Sankt Marx 2*- hotel se nalazi u gradu, na periferiji, svega nekoliko metro stanica od centra grada. Hotel se nalazi sa samoj liniji metroa. Sobe su dvokrevetne. U sklopu soba nalzi se wc, tuš, dva odvojena kreveta ili jedan fransuski lezaj. Standardno opremljena soba. WC se nalazi posebno a posebno tuš kabina u sklopu sobe. Neke sobe imaju imaju krevet na sprat- pomoćni kretvet, namenjen isključivo za decu do 12 godina. Sobe mogu biti jednokrevetne i dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim krevetom za decu. Hotel nema trokrevetne sobe. Doručak je samoposluživanje.
1. Dan.-Beograd-Novi Sad-Subotica
Polazak iz Beograda autobusom okvirmo 21.00 čas sa parkinga kod Sava Centra.Vožnja kroz Mađarsku, Austriju do Beča.

2. Dan.-Beč
Dolazak u Beč u jutarnjim časovima. Panoramski obilazak grada autobusom. Nakon toga fakultativni obilazak užeg centra grada- pešačka tura ( od Trga Marije Terezije,do zgrade dvoraca Hofburg, zatim centrom grada do glavne ulice Kertner strasse i katedrale Stephansdom. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. Dan -Beč-Beograd
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativno: uz pratnju vodiča odlazak do čuvenog dvorca Schönbrunn , gde posetioci mogu obići 20 soba austrijske carske porodice, uređenih po ukusu Marije Tereze u XVIII veku. Šetnja parkom koji okružuje dvorac i poseta vidikovcu iznad dvorca. Fakultativan obilazak Dunavskog tornja odakle se pruža predivan pogled na Beč i Dunav.Polazak za Srbiju u popodnevnim/večernjim satima. Vožnja kroz Austriju i Mađarsku. Dolazak u Beograd posle ponoći ( u ranim jutarnjim časovima) na mesto polaska.
– 40% prilikom rezervacije ostatak 15 dana pre putovanja.   

– 50% prilikom rezervacije ostatak na jednake rate čekovima građana do 15.03.2024.

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

LVL

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama