Hotel Seashells Resort

Malta, Malta

Opis destinacije

Malta je mala nezavisna grupa ostrva u južnom Mediteranu i predstavlja optimalnu destinaciju za aktivan odmor. Ljubitelji vodenih sportova ovde imaju mogućnost da iskuse fascinantan svet iznad i ispod vodene površine. Takođe, Malta se može pohvaliti svojom burnom istorijom koja je trajala vekovima unazad. Maltežanski arhipelag se nalazi na oko 96 km od juga Sicilije i 290 km od Severne Afrike. Sačinjavaju ga tri naseljena ostrva Malta, Gozo i Comino, kao i nenaseljena ostrva Cominotto i Fifla. Svoje ime Malta je dobila po feničanskoj reči Malet, što u prevodu znači luka ili skrovište, a vekovima je pre svega, bila tvrđava. Malta je ostrvo puno tajni. Na primer, još uvek se ne zna ko je podigao hram u obliku lista deteline na stenovitoj južnoj obali pre 4.500 godina. Ono što se može reći sa sigurnošću je da je to bio veoma pobožan narod i da su brojne generacije podizale ogromne hramove, za šta je bila potrebna nezamisliva snaga (megaliti od kojih su hramovi izgrađeni bili su teški oko 50 tona). Mnoge civilizacije su naseljavale ostrvo i i na njemu ostavile delove svoga nasleđa. Tokom godina, smenjivala se vladavina između Feničana, Grka, Kartaginjana, Saracena i Normana. Zatim su 1530. godine na obale pristigli vitezovi reda Sv. Jovana, koji su arhipelag dobili na poklon od Čarlsa V. Englezi, Francuzi, Italijani i Nemci su se kasnije smenjivali na ovim ostrvima. Srednjevekovne crkve i britanske kolonijalne građevine predstavljaju kamene svedoke kulturnog nasleđa. Arapski uticaji nisu evidentni samo u jeziku, već i u građevinama i kuhinjskim specijalitetima. Malta je takođe veoma popularna kod ronioca. Stenovite obale nude uzbudljive podvodne lokacije, uključujući i pećine. Mnogo mladih ljudi dolazi na Maltu i da uči engleski jezik. Turistička mesta su veoma živa, ali ukoliko putujete nekoliko kilometara dalje unutar kopna, učiniće vam se kao da je vreme zapravo stalo. Kružna tura predstavlja odličnu priliku da posetioce upo

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Opis smeštaja
  • Cenovnik
  • Uslovi plaćanja
Lokacija:
prijatan, renoviran, porodični hotel nalazi se na samoj obali mora, na promenadi kojom se za 10-ak minuta šetnje stiže do centra. Udaljen je 15 km od Slieme i 20 km od aerodroma. Do stenovite plaže i mora vodi podzemni prolaz ispod ulice. Ispred hotela je stanica lokalnog autobusa koji vozi do Valete.

Hotelska ponuda:
hotel ima nekoliko barova i restorana, internet centar, prodavnicu, servis za pranje i rent a car.
Sport i zabava: Osim velikog spoljašnjeg bazena koji se nalazi na uređenoj stenovitoj plaži, hotel ima unutrašnji bazen, đakuzi, prostorije za masažu, tursko kupatilo, saunu, fitnes centar, terene za tenis i squash, stoni tenis, bilijar i ronilački klub. Najmlađima je namenjen dečiji bazen sa toboganima, dečiji klub i igraonica.

Sobe:
Ima 434 sobe, sve imaju kupatilo (tuš/wc), SAT TV, telefon, klima uređaj, radio i mini bar.

Ishrana:
doručak (samoposluživanje, izbor više jela) ili polupansion - doručak i večera (samoposluživanje, izbor više jela).

Info:
www.seashellsresortmalta.com
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

FT

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama