Istanbul

Istanbul, Turska

već od 79€

Opis destinacije

Istanbul - grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji stanuju i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo - isprepletene i neraskidivo povezane.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Termin putovanja :Usluga :SPECIJALNA CENA PO OSOBI
HOTEL 3*
REDOVNA CENA
*** GARANTOVANI POLASCI! ***
15.09. - 20.09.2021.ND79€99€
06.10. - 11.10.2021.ND89€99€
20.10 - 25.10.2021.ND89€99€
DAN PRIMIRJA 10.11. - 15.11.2021.ND89€99€
24.11. - 29.11.2021.ND89€99€
08.12. - 13.12.2021.ND89€99€

Popusti i doplate:
- deca 2 do 12 godina u pomoćnom ležaju imaju popust 10 €,
- treća odrasla osoba u pomoćnom ležaju ima popust 5 €,
- doplata za jednokrevetnu sobu 40 €.
 
U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
- Prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića i hrane tokom putovanja) na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd, prema programu; sa dozvoljenih maksimalnih 23kg bagažnog prtljaga (1 kofer) i 1 komad ručnog prtljaga po osobi. Organizator putovanja nije u obavezi da primi u autobus višak prtljaga.
- Asistencija pratioca grupe
- Smeštaj u hotelu sa 3* (ili u rangu hotela sa 3*) na bazi tri noćenja sa doručkom
- Troškovi organizacije putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
- Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete.
- Troškovi OBAVEZNOG putnog zdravstvenog osiguranja putnika uz pokriće za Covid-19
- Nepomenute usluge

Putno osiguranje se preporučuje za putovanje u inostranstvo, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti,budu sprečeni da uđu na teritoriju zemlje u koju putuju ili kroz koju prolaze.

Cene fakultativnih izleta:
- Aja Sofija  + Plava Džamija + Hipodrom  + dvoriste Topkapi- 25 € (cena uključuje ulaznice, obilazak u pratnji vodiča), ulaznice za Topkapi na licu mesta(14 eur)
- Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom - 20 € (cena uključuje obilazak Patrijaršije, vožnju brodom i pratnju lokalnog vodiča),
- Obilazak Dolmabahče palate - 25 € (cena uključuje ulaznicu za palatu u pratnji vodiča),
- Tursko veče na brodu - 30 €
- Prinčevska ostrva - 25 €
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta i poseta je 25 putnika.

 *SIGURNI POLASCI IZ NOVOG SADA (LOKOMOTIVA) - DOPLATA 2000 DINARA  
Hotel Sim, Aksaray, Aksaray Mah Namık Kemal Cad, Abdullah Çavuş Sk. No:14, 34096 Fatih,  nema zvaničnu kategorizaciju, ali je u rangu sa sličnim hotelima  3*. Sulejmanova džamija udaljena je 2 km. Gostima su u okviru ovog hotela na raspolaganju bar i klimatizovane sobe sa sopstvenim kupatilom, kao i recepcija koja radi non-stop, posluga u sobi i menjačnica. Sobe u ovom hotelu imaju garderober. Sve sobe u hotelu Sim sadrže radni sto i flat-screen TV. Doručak je na bazi švedskog stola. Konstantinov stub je udaljen 2 km, a Bazilika Cisterna se nalazi na 2.7 km. 
http://simhotelistanbul.com/

Hotel Monaco 3*, Mimar Kemalettin, Şair Fitnat Sk. No:28, 34130 Fatih/İstanbul, je smešten u četvrti Sultanahmet. Poseduje krovni restoran sa pogledom na more i nudi moderno uređene i klimatizovane sobe. Do Kapali čaršije može da se stigne pešice za samo 15 minuta.Sve sobe hotela Monaco imaju sopstveno kupatilo sa toaletom, tušem i fenom za kosu. Opremljene su flat-screen TV-om, sefom i mini-barom. U restoranu se služi bogat doručak na bazi švedskog stola. Hotel je smešten na 150 metara od tramvajske stanice Laleli, koja je udaljena samo 2 stanice vožnje od tramvajske stanice Sultanahmet.
http://www.istanbulmonacohotel.com/

HOTEL KAYA MADRID no category- u rangu 3*  İskenderpaşa, Çıngıraklı Bostan Sk. No:44, 34080 Fatih
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Fatih) i na oko 20-tak minuta šetnje od svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV,mini bar , klima uređaj.Doručak -kontinentalni švedski sto.
http://www.kayamadridhotel.com/tr/

HOTEL HERMANOS  3* Aksaray, Manastırlı Rıfat Sk. No:25, 34096 Fatih
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Aksaraj)  i na oko 2-3 kim od svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj, minibar. Doručak - kontinentalni švedski sto
https://hermanos-hotel.business.site/
1. Dan BEOGRAD

Polazak grupe iz Beograda u 17h sa parkinga muzeja 25 maj-kuća cveća. Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor.

2. dan BUGARSKA-ISTANBUL    

Planirani dolazak u Istanbul je u popodnevnim časovima po lokalnom vremenu. Panoramsko razgledanje grada uz usluge vodiča: Golden most, Taksim, Zlatni rog, Bosfor, Palata Dolmabahče. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan ISTANBUL             

Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativno poludnevno razgledanje Istanbula (panoramsko+obilaci): Hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, TopKapi palata ( dvoriste)-u pratnji lokalnog vodiča. Povratak u hotel. Uveče, fakultativni večernji odlazak na orijentalno ili tursko veče. Noćenje.

4. dan ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan ili fakultativno krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji:dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata, Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata… Nakon krstarenja, odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Fakultativna poseta Domabahče palati; fakultativni večernji odlazak na orijentalno ili tursko veče. Noćenje.

5. dan ISTANBUL-BUGARSKA    

Doručak. Napuštanje hotela najkasnije do 09h00-lokalno vreme. Slobodno vreme. Fakultativni izlet  „Prinčevskim ostrvima" (u zavisnosti od vremenskih prilika ).  Prinčevska ostrva – arhipelag od devet ostrva koja se nalaze u Mramornom moru. Bila su poznata turistička destinacija još u vizantijsko doba, kada su često korišćena za slanje u egzil pretendenata na carski presto po čemu su i dobila ime. Danas predstavljaju jednu od turističkih atrakcija. Na ostrvima je zabranjena upotreba motornih vozila. Polazak za Srbiju oko 19:00h. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora.

6. dan NIŠ-BEOGRAD    

Planirani dolazak u Beograd je u jutarnjim časovima, na parking Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća).
-  Gotovinski prilikom prijavljivanja uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
-  Čekovima građana
-  Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA
-  Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

TLL

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama