Ljubljana

Ljubljana, Slovenija

već od 119€

Opis destinacije

Ljubljana je glavni grad Slovenije. 2016. godine je bila proglašena za Zelenu prestonicu u Evropi od strane Evropske Unije. Ljubljana je jedna od najmanjih prestonica u Evropi. Nalazi se u centralnom delu Slovenije, između Alpa i Jadranskog mora, na reci Ljubljanica. Grad sa duhom prošlosti, poznat po svojim legendama.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Ljubljana i Škofja Loka autobusom
Sa fakultativnim obilaskom Bleda, Bohinja, Portoroža i Pirana
5 dana / 2 noćenja

Cene su izražene u Eur po osobi
Termin putovanjaCena aranžmana
29.09. - 03.10.2022119€
10.11. - 14.11.2022 Dan primirja119€

ARANŽMAN OBUHVATA:
– Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
- Smeštaj u Ljubljani u hotelu  3* (lokalna kategorizacija), usluga na bazi 2 noćenja sa doručkom
(doručak kontinentalni)
- Usluge vodiča i pratioca grupe
- Agencijske usluge

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Individualne troškove putnika.
- Doplata za jednokrevetnu sobu – 50 €
- Boravišnu taksu 3,13€ po noćenju
- Fakultativne izlete:
- Bled i Bohinj - 20 €
- Trst - 30 €
Hotel Mexico 3*  - se nalazi u srcu Ljubljane, u novoizgrađenom kompleksu koji ima bar, apoteku i prodavnicu medicinske opreme. Besplatan WiFi je dostupan u celom objektu, a sobe su klimatizovane i nude moderne sadržaje.
Sve sobe u objektu Meksiko Hotel su moderno uređene i sadrže prostor za sedenje i flat-screen TV sa kablovskim kanalima. Gostima je na raspolaganju sopstveno kupatilo sa tušem.
Stari grad u Ljubljani je udaljen 750 metara. Raznovrsni restorani i prehrambene prodavnice se nalaze na 20 metara od objekta. Ljubljanski sajam se nalazi na 1 km od objekta, a istorijski zamak na 1,5 km. Botanička bašta je udaljena 3 km.
1. dan BEOGRAD – Sastanak putnika na parkingu Sava centra (Savska strana) u 22:30h, polazak u 23:00h. Noćna vožnja kroz Srbiju i Hrvatsku ka Sloveniji sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan LJUBLJANA - U jutarnjim časovima dolazak u Ljubljanu. Upoznavanje sa znamenitostima Ljubljane u pratnji vodiča: Prešernov trg, Tromostovje, Riblji trg, Univerzitet, Robova fontana, Zmajev most. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za uživanje i odmor. Noćenje.

3. dan – BLED i BOHINJ - Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet - Bled i Bohinj. Jezero Bled je okružen slovenačkim Alpima, a na sredini jezera nalazi se ostrvo na kojem je crkva Svete Marije. Dolaskom na Bled predviđeno slobodno vreme za individualne aktivnosti, a naši predlozi su: šetnja uz jezero, poseta bledskoj tvrđavi sa koje se pruža nestvaran pogled na jezero i okolinu, pauza za kafu i čuvene bledske krempite. Nastavak vožnje ka Nacionalnom Parku Triglav i poseta Bohinjskom jezeru koje je najveće prirodno jezero Slovenije. Slobodno vreme do povratka u Ljubljanu. Noćenje.

4. dan LJUBLJANA - TRST - Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Trst. Obilazak grada: Srpska crkva Sveti Spiridon, Piazza Unita d’ Italia, San Antonio Nuovo, teatar Verdi... Slobodno vreme. Povratak u Ljubljanu. U predvečernjim časovima polazak za Srbiju.

5. dan BEOGRAD - Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate
- Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina

ETA

Video

Zimovanje

2022 / 2023

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama