Romantično gornje Podunavlje

izlet, Srbija

Opis destinacije

Krenite s nama na izlet tokom kog ćete posetiti tvrđavu u Baču, doživeti čari Sombora, uživati u misterioznim dunavskim rukavcima i upoznati se s tradicionalnim običajima i kulturom Bačkog Monoštora.

Informacije

SMESTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Prevoz
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Datumi polazaka u 2020. godini: 07.06, 05.07, 02.08, 06.09, 04.10, 08.11.

Promotivna cena: 2.490 RSD 
Redovna cena: 2.690 RSD

Cena za penzionere: 2.190 RSD
Cena za decu: 2.090 RSD

Prevoz: autobus. Doplata za polazak iz Beograda: 1000 RSD

U cenu je uključeno: 
- Prevoz turističkim autobusom visoke klase prema programu i itinereru
- Licencirani turistički vodič tokom trajanja ture
- Ulaznica za posetu Bačke tvrđave (100 RSD)
- Ulaznica u Županiju u Somboru (150 RSD)
- Prezentacija u etno kuću u Bačkom Monoštoru (500 RSD)

U cenu nije uključeno:
- Ručak na čardi –  oko 1000 RSD po osobi
- Piće tokom ručka
- Individualni troškovi 
Vožnja ka Baču, u blizini kojeg se nalazi srednjovekovna tvrđava. Poseta ovom najbolje očuvanom srednjovekovnom utvrđenju, čiji prvi tragovi potiču iz perioda cara Justinijana I, kada car pominje Bač u svom pismu iz 535. godine. Nastavak putovanja ka Somboru, gradu bogate kulturne baštine i čuvaru stare tradicije. Po dolasku, šetnja kroz šarmantni centar grada i obilazak najznačajnijih znamenitosti poput crkve presvetog Trojstva, galeriji Milana Konjovića kao i poseta Županiji, današnjem sedištu uprave Grada i Zapadno-bačkog okruga, izgrađen 1808. godine, na kojem se nalazi čuveni sunčani sat. Odlazak na poznati somborski salaš Andrić sa kraja XIX veka i početkom XX veka. Obilazak etno postavke, pauza za osveženje uz domaću rakijicu ili vino i ukusni salašarski ručak. Nakon slobodnog vremena za ručak, sledi put do Bačkog Monoštora, sela okruženog misterioznim dunavskim rukavcima, kanalima i mirisnim šumama, sačuvane tradicije, starih zanata i prelepih nošnji, etno-kuća i specijaliteta od domaćih proizvoda. Doček gostiju u Etno kući-Info centru. Razgledanje muzejskih eksponata i prezentacija šokačke narodne nošnje, izrade proizvoda starih zanata (drvodelja, klompar, rogozar, tkalja, čamdžija) u dvorištu Info-centra ili u kući zanatlije. Povratak za Novi Sad i Beograd. 
Potrebno je uplatiti 40% od ukupnog iznosa najkasnije u roku od 2 dana od prijema instrukcija za uplatu, a ostatak iznosa 5 dana pred početak ture.

MGLN

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama