Sarajevo - Bosanske piramide - Mostar

više destinacija, BiH

već od 85€

Opis destinacije

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni, ekonomski i saobraćajni centar, koji prema procenama ima 439.000 stanovnika. Kroz grad protiče reka Miljacka, a u neposrednoj blizini grada je i izvorište reke Bosne, sa popularnim izletištem Sarajlija, Vrelom Bosne. Oko grada su i planine: Trebević, Jahorina, Bjelašnica, Igman, Treskavica i Romanija. Sarajevo je grad burne istorije, koja je neretko imala uticaja i na globalna dešavanja. Tako je 1914. godine u Sarajevu ubijen austrougarski prestolonaslednik Franc Ferdinand, čime je otpočeo Prvi svetski rat, a sedamdeset godina kasnije, 1984. u gradu se održavaju 14. Zimske olimpijske igre. Tokom ranih 1990-ih godina ime grada Sarajeva ne silazi sa naslovnica dnevnih novina u celome svetu, jer se tu vodio jedan od ratova u novijoj evropskoj i svetskoj istoriji. Nakon rata od predratnih opština u kojima su Srbi bili većina osnovano je Istočno Sarajevo, koji je deo Republike Srpske

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
SARAJEVO
BOSANSKE PIRAMIDE 
MOSTAR            

Termin: 29.04-01.05.2023

Cena aranžmana:  
95e - Subotica, Kanjiža
90e - Bečej,Ada
85e - Kula, Novi Sad

Napomena: 
- plaćanje u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Cena obuhvata: 
- prevoz udobnim turističkim minibusom ili autobusom
- smeštaj u hotel sa 3* na bazi 2 noćenja
- lokalni vodič u Sarajevu
- izlet do Visokog
- izlet i ulaznica na Vrelo Bosne
- licencirani pratilac grupe
- troškovi organizacije

Cena ne obuhvata:
- ulaznica na lokalitet Bosanske piramide 
- Obilazak tunela Ravna i parka Ravna 2 - 10e
- Obilazak tunela Ravna, parka Ravna 2 i odlaza na piramidu Sunca - 15e
- fakultativni izlet za MOstar - minimum 30 prijavljenih - 25e koji uključuje i ulaznicu za muzej
- prilikom rezervacije treba se izjasniti za koji fakultativni izlet se stranka odlučuje.
- individualne troškove

Kalkulacija rađena na minimum 30 plativih putnika.
1. dan  
Polazak iz Kule, Subotice, Kanjiže, Bečeja, Novog Sada ili mesta po dogovoru u ranim jutarnjim časovima. Direktna vožnja do Visokog gde s nalaze čuvene Bosanske piramide. Obilazimo najatraktivniju arheološku destinaciju tuneli Ravne, koji u stvari predstavljaju ogromnu mrežu podzemnih tunela, raskrsnica, komora i akumulacija vode koje se nalazi ispod Bosanskih piramida. Veruje se da visoka koncentracija jona čisti Vaše telo, a svako može provesti dodatno vreme u “sobi za lečenje unutar tunela i pored megakeramičkog bloka K2- posebno energetski potentnog mesta pogodnog za meditaciju i lečenje. Nakon obilaska tunela Ravne odlazimo u obilazak arheološko – turističog parka Ravne 2. Park Ravne 2 se prostire na 100000m2 i nalazi se u Visokom. Park je veštački stvoren nakon ispuštanja vode, sadnje biljaka i trave, uklanjanja odlagališta od deponija i postavljanja parkovskih objekata. Ukoliko neko ne želi da ide u obilazak piramida, može da ostane u Visokom, kod tržnog centra Suša . U 16:00 časova polazak za Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u 17:00. Smeštaj u hotelu sa *** u 1/2,1/3 i 1/4. Slobodno vreme. Pratilac će povesti grupu do Baščaršije gde je slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje. 

2. dan     
Doručak individualan, hotel se nalazi na oko 200m o Baščaršije, tako da postoji mogućnost odlaska na burek. Fakultativni polazak za Mostar u 9:00. U 11:00 dolazak u Mostar, obilazak centra Starog grada gde ćemo uživati u najstarijoj zoni Mostara – Kujundžiluku Starom bazaru), graciozno pokaldrmljenoj uličici iz sredine 16.tog veka u kojoj se i danas nalaze karakteristični zanatlijski dućani i tradicionalni restorani. U prošlosti on je bio žila kucavica trgovine cele regije, a za vreme Otomanskog carstva brojao je više od 500 dućana. Ova ulica je zadržala autentičnu fizionomiju, karakterišu je svakako i džamije, i mali dućani, i do danas je sačuvala neke od kaakterističnih zanata, kao što su ručna obrada bakra i tkanje tepiha. Uz Stari most, glavni lik u priči celog kvarta, stari bazar predstavlja presek arhitekture i istovremeno svakodnevnog života u Mostaru, koji je predstavljen živošću u restoranima, dućanima i petrpanim kafićima. Nkon obilaska sa lokalnim vodičem, slobodno vreme do 14:00, za kada je planiran povratak u Sarajevo. Pauza u muzeju „Bitka za ranjenike na Neretvi“ na Jablanici. Ko ne želi u Mostra obaj dan može iskoristiti za odlaza žičarom na Trebević i šetnju bob stazom koja je korišćena 1984 na olimpijadi. Noćenje.

3. dan  
Doručak individualan, hotel se nalazi na oko 200m o Baščaršije, tako da postoji mogućnost odlaska na burek ili neku piticu. U 9:00 napuštanje hotela. Ostavljanje stvari u autobusu. Sastanak sa lokalnim vodičem u 9:15, obilazak znamenitosti grada( Gradska kuća, Inat kuća, Sebilj, Sahat kula, Kapi kula na ploči, Vječna vatra, katedrala Srca Isuova, Begova džamija… Urbanu sliku grada karakterišu brojni sakralni objekti, jedinstvene džamije iz bogatog osmanskog perioda, katoličke i pravoslavne crkve i sinagoge te razni tragovi multietničkog življenja u samom srcu grada: Ali Pašina džamija, crkva Sv. Arhangela Mihaela i Gabrijela, crkva Svetog Ćirila i Metoda, Ferhadija, Sarajevska katedrala, muzej židova...) u trajanju od 2sata. Slobodno vreme do 13:00. Sastanak kod autobusa i odlazak na Vrelo Bosne. Vrelo Bosne predstavlja izvorišni deo reke Bosne, smešten je jugozapadno od Sarajeva, ispod obronaka planine Igman i Bjelašnica..Ipak ono što je ipak najlepše u ovom parku prirode pored brojne prelepe flore i faune, je samo izvorište reke Bosne koje se nalazi na nadmorskoj visini od 492m. Mogućnost šetnje alejom koja je duga 3,5km. Nakon šetnje oko 15:30 polazak za Srbiju. Direktna vožnja do Kule ili mesta polaska sa usputnim pauzama po potrebi. Dolazak kući u kasnim večernjim časovima.

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama