Uskrs na Krfu

Krf, Grčka

već od 179€

Opis destinacije

Kao najveća i najznačajnija svečanost Grčke pravoslavne crkve, Uskrs se u čitavoj Grčkoj slavi sa izuzetnim poštovanjem. Ipak, najsvečanija i apsolutno jedinstvena proslava, koja privlači hiljade gostiju iz cele Grčke, ali i iz celog sveta, odigrava se na ostrvu Krf. Zanimljivi običaji, probuđena mediteranska priroda, mešavina boja, mirisa i ukusa, koncerti klasične muzike i neponovljiv osećaj blaženstva i uzvišenosti učiniće da ovo putovanje nikada ne zaboravite. Fragmenti herojske istorije slavnih srpskih vojnika iz I svetskog rata predstavljeni u mauzolejima u Solunu, na ostrvu Vido i Srpskoj kući na Krfu navešće vas da se duboko zamislite o veličini, slavi i požrtvovanosti predaka, nezapamćenom stradanju utkanom u temelje naše državnosti i barem nakratko skinuće prašinu sa zaboravljenih kategorija kao što su rodoljublje, patriotizam, slobodarstvo i žrtvovanje zarad višeg cilja.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
USKRS NA KRFU  
- jedinstven doživljaj - 

Paket aranžman / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci
OpisBr.danaTermin putovanjaUkupna cena po osobi
Uskrs
6 dana
12.04 - 17.04.2023.
Scheria 2* ND
Specijalna ponuda 179 €
199€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
- prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom) 
- smeštaj na Krfu, u Dasiji (3 noćenje sa doručkom, doručak – kontinentalni ) u hotelu Scheria 2* u 1/2 i 1/2+1 sobama ili u  apartmanskom smeštaju  
- prevoz trajektom (povratna karta) 
- obilaske prema programu (Solun, Krf)  
- troškove organizacije i vođenja aranžmana 
- usluge licenciranog pratioca grupe 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 
- međunarodno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za COVID za ceo period boravka (izdaje se u  agenciji,osigurana suma je 30.000€)  
- 7 € (osobe od 19 – 70,99 god.), 4 € ( deca od 0 meseci – 18,99 god.), 14 € (osobe od 71 – 80 god.)  
- ulaznice i fakultativne izlete  
- boravišnu taksu u Grčkoj, koja se naplaćuje od 01.01.2018. dnevno po sobi: privatan smeštaj - 0.5€, hoteli 1*i 2* - 0.5€,  hoteli 3* - 1,5 €, hoteli 4* - 3€, hoteli 5* - 4€. Plaćanje boravišne takse se vrši na recepciji hotela ili apartmana(dnevno po sobi). ∙ peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS ) 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno): 
- palata Ahilion ( sa ulaznicom ) – 20 € odrasli / 15 € deca  

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: 
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova  rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po  lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana 

POPUSTI:  
- deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu) 
- deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)  
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%  

SOPSTVENI PREVOZ:  
- NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA CENE ZA SOPSTVENI PREVOZ 
- pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemlje 
- postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji) 
HOTEL SCHERIA 2* - Dasia 
Lokacija: Udaljen je oko 200 metara od centra mesta, nalazi se na samoj plaži. 
Opis: Mali, porodičan hotel koji se sastoji od glavne zgrade (dvokrevetne sobe za smeštaj za max 2 osobe ) i aneks zgrade (odmah iza glavne –dvokrevetne i trokrevetne sobe), nalazi se na samoj plaži u Dasiji. Raspolaže restoranom, snek barom, barom na plaži, WI 
FI internet konekcijom. Ležaljke i suncobrani koji se nalaze u lepo uređenom vrtu su uključeni u cenu. Soba : balkon, kupatilo (tuš/WC), telefon, TV, sef (uključen u cenu), klima uređaj (uključen u cenu)  
Usluga : Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni način usluživanja). 

1. dan ( 12.04.2023. ) BEOGRAD 
Polazak oko 20:00 časova sa dogovorenog mesta (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa).  Noćna vožnja kroz Srbiju i Severnu Makedoniju prema Grčkoj. 

2. dan ( 13.04.2023. ) SOLUN - KRF 
Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Bela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, crkve Sv.  Sofije, Sv. Dimitrija, Aristotelov trg...Obilazak čuvenog vojničkog groblja Zejtinlik, gde se nalaze posmrtni ostaci više od  7.000 srpskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu. Slobodno vreme za šetnju ili šoping. Nastavak puta prema Krfu.  Dolazak u večernjim časovima. Smeštaj u apartmane/hotel. Noćenje. 

3. dan ( 14.04.2023. - Veliki petak ) KRF  
Doručak .Odlazak autobusom do grada Krfa. Još pre podneva, crkve su pune vernika koji čekaju početak ceremonije  silaska Hrista sa krsta, uz ritualno kruženje predvođeno sveštenikom, u atmosferi punoj emocija. Prisustvovanje litiji, a  nakon toga obilazak Srpske kuće. Nakon toga, odlazak do Guvije i obilazak spomenika na mestu prvog iskrcavanja  srpske vojske na ostrvo. Povratak u hotel. Slobodno vreme. U večernjim časovima, odlazak do grada Krfa i  prisustvovanje iznošenju Plaštanice iz Mitropolije. Povratak u hotel/apartman. Noćenje.

4. dan ( 15.04.2023. – Velika subota ) KRF  
Doručak .Odlazak autobusom do grada Krfa. Prisustvovanje litiji, kao i ceremoniji iznošenja moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, zaštitnika ostrva Krf. U 11:00 časova, hiljade vrčeva počinju da padaju sa balkona i prozora na ulice, a zatim  filharmoničari kreću ulicama Krfa uz zvuke tradicionalnih melodija. Slobodno vreme. 
Povratak u hotel/apartman.Nakon kraćeg odmora odlazak u grad Krf. Na prelepom gradskom trgu, zajedno sa desetinama  hiljada ljudi,uz plamen sveća, prisustvovaćemo jedinstvenom dočeku Uskrsa. Nakon toga počinje parada filharmonijskih  orkestara, a vrhunac ove magične večeri biće fenomenalni vatromet. Povratak u hotel/apartman. Noćenje. 

5. dan ( 16.04.2023. – Uskrs ) KRF  
Doručak .U ranim jutarnjim časovima, napuštanje hotela i odlazak autobusom do grada Krfa. Prisustvujemo Uskršnjoj  liturgiji. Nakon liturgije, slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet u palatu Ahilion, podignutu po nalogu  austrijske carice Elizabete – Sisi, nadaleko čuvene po mitskoj lepoti, senzibilnosti, nezavisnom i slobodnom duhu. Povratak u grad. Slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima polazak ka Srbiji. Noćna vožnja kroz Grčku i Severnu  Makedoniju. 

6. dan ( 17.04.2023. ) BEOGRAD 
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.  
- 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 10 dana pre putovanja
- 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BEZ KAMATE najkasnije do: 
Za polaske od 01.02. do 01.04.2023……….…………....…….15.06.2023. 
Za polaske od 01.04. do 01.06.2023……….…………....…….15.08.2023. 
Za polaske od 01.06. do 01.10.2023……….…………....…….15.12.2023. 
Za polaske od 01.10. do 31.12.2023……………........………..15.04.2023. 
- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

VT

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama