Vijetnam Avantura

Nova godina, Vijetnam

već od 1790€

Opis destinacije

Vodimo vas na novogodišnje putovanje u Vijetnam. Krećemo iz prestonice Hanoija, koji je kroz dugu istoriju Vijetnama uvek bio kulturni centar Vijetnama. U gradu danas postoji nekoliko stotina pagoda i hramova. Nezaobilazan je i fakultativni izlet do jednog od najlepših zaliva na svetu – zaliva Halong Bej, a ono što je posebno specifično za ovaj zaliv su „plutajuće” stene. Dok plovimo ovim zalivom, pred nama se pojavljuju stene i ostrvca različitih veličina, a u daljini se kroz maglu nazire još na stotine. Put nas vodi i do Hoi Ana, preslatkog gradića koji je na listi UNESCO-ve kulturne baštine. To će nam biti baza za neke neverovatne ekskurzije. Odlazimo da vidimo i Zlatni Most, poznat po svom neobičnom obliku u vidu ruku. Put završavamo u najvećem gradu Ho Ši Minu. Sajgon ili Ho Ši Min, star tek preko 300 godina, kombinuje zapadnjačku kulturu sa dodirima orjenta. Potom uplovljavamo u jedinstvenu vožnju kroz gustu vegetaciju i oko ostrvca koja pravi delta Mekonga. Čeka nas i fakultativni izlet u Ku Či tunele, koji su bili baza za revolucionare između dva rata.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Datum polaska:
27.12.2023.

Regularna cena
1.790,00 EUR

Nije uključeno
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
- Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
- Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
- Viza za Vijetnam 25 USD
- Doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit)

Prevoz
- Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Ho Ši Min, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 23 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
- Transfer od aerodroma do hotela u Ho Ši Minu
- Transfer od hotela do aerodroma u Ho Ši Minu
- Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Ho Ši Min – Da Nang, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 20 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
- Transfer od aerodroma u Da Nangu do hotela u Hoi Anu
- Transfer od hotela u Hoi Anu do aerodroma u Da Nangu
- Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Da Nang – Hanoj, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 20 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
- Transfer od aerodroma do hotela u Hanoju
- Transfer od hotela do aerodroma u Hanoju
- Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Hanoj – Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 23 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga

Fakultativni izleti
Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Obilazak Ho Ši Mina
Cena: 0,00
Polazak na pešačku turu u jutarnjim časovima. Idemo da se upoznamo sa gradom koji nikada ne spava i koji ima 3.5 miliona registrovanih motora na 9 miliona stanovnika. Šetnja počinje u centru grada i Bui Vien ulici, koja odiše gužvom i vrevom koja je simbol ovog grada. Obilazimo najpoznatiju pijacu Ben Tan, na kojoj ćemo naći apsolutno sve – od tradicionalne vijetnamske supe Fo, do najlepših suvenira. Na Trgu Ho Ši Min nalazi se spomenik Ho Ši Minu koji je najpoznatiji u celom gradu. Videćemo Gradsku kuću, Saigon operu i Reks hotel. U gradu ima puno ostataka iz kolonijalnog perioda, kao što su Notr Dam katedrala, Saigon pošta... Šetnja do Palate Ujedinjenja i Muzeja rata. Za kraj ostavljamo uživanje na keju reke Saigon. Povratak u smeštaj u popodnevnim časovima.

Cena izleta obuhvata:
- stručni licencirani vodič na engleskom jeziku

Cena izleta ne obuhvata:
- ulaznice za lokalitete (individualni izbor)

Ku Či tuneli (Ho Ši Min)
Cena: 40,00 USD
Polazak na izlet u ranim jutarnjim časovima. Prevoz do lokaliteta. Tuneli Ku Čija su smešteni ispod Ho Ši Mina i bili su baza za revolucionare između dva rata. Ku Či je za vreme rata bio ,,podzemno selo” sa tunelima koji zajedno dostižu dužinu od 200km i koje je izgradila komunistička gerila Vijetnama, a koji danas predstavljaju glavnu turističku atrakciju Južnog Vijetnama. Gerilci Ku Ćija, koji su u svojim redovima imali i žene i maloletnike, živeli su godinama u tesnim, mračnim i zagušljivim tunelima kroz koje se moglo proći samo puzeći na kolenima. Oni su od prvih zemunica iskopanih u džungli još 1948. godine za borbu protiv francuskog okupatora, izgradili mrežu podzemnih prolaza i prostorija koja je sadržala spavaonice, kuhinje, sobe za sastanke i planiranje akcija, skladišta hrane i municije, pa čak i krake koji nisu imali drugu svrhu nego da zavaraju neprijatelja ako bi se on eventualno infiltrirao u tunele. Iz tunela su, uglavnom noću, vršili prepade na neprijateljske trupe, držeći za sebe vezane desetine hiljada američkih i južnovijetnamskih vojnika i mnoštvo tehnike i oružja. Tuneli u džungli izgrađeni su u obliku lavirinta uskih i razgranatih hodnika tako da, pored pružanja neophodne kamuflaže, budu i dovoljno otporni na bombardovanje iz vazduha. Posetioci, takođe, mogu da vide i ubitačni asortiman kamufliranih zamki, čija je namena bila da ubiju ili teško osakate neprijatelja. Povratak u smeštaj popodnevnim časovima.

Cena izleta obuhvata:
- stručni licencirani vodič na engleskom jeziku
- organizovan prevoz po predviđenom itineraru
- ulaznica za lokalitet

Delta Mekonga
Cena: 40,00 USD
Polazak na izlet u ranim jutarnjim časovima. Transfer do luke i ukrcavanje na brod. Mekong je najveća reka Indokine i izvire na Tibetu, protiče kroz Burmu, Laos i u Vijetnamu se uliva u Južno kinesko more, a na ušću pravi veliku deltu sa 9 rukavaca koju Vijetnamci zovu ,,Cuu Long’’ ili „Devet zmajeva“. Delta Mekonga, poznata i kao ,,biološka zlatna jama’’, je veoma plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo interesantna zanatska sela gde možete pronaći sve za opremanje kuće, ali od kokosovog drveta. Trgovinom se uglavnom bave žene koje nose tradicionalne šešire od bambusa. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćemo na bogate lokalne voćnjake, gde ćemo jesti ukusno sveže egzotično voće, piti topao čaj sa medom i uživati u lokalnoj muzici. Pauza za užinu. Krećemo u nezaboravnu vožnju rukavcima. Ispred nas je prizor od kojeg zastaje dah, počinje mir i tišina. Odlazimo u tradicionalno vijetnamsko selo na ručak, a nakon ručka imaćemo prilike da se družimo sa zmijama, krokodilima i majmunima. Ko želi, može prošetati ili iznajmiti bicikl kako bi se provozao kroz selo. Povratak u smeštaj u popodnevnim časovima.

Cena izleta obuhvata:
- stručni licencirani vodič na engleskom jeziku
- organizovan prevoz po predviđenom itineraru
- vožnje brodovima i čamcima
- ulaznica na lokalitet
- ručak bez konzumacije pića

Cena izleta ne obuvata:
- vožnje biciklom kroz vijetnamsko selo (opciono)

Obilazak Hoi Ana (Hoi An)
Cena: 25,00 USD
Hoi An je grad čije ime u prevodu znači „mirno mesto susreta“. Hoi An je uvršten u listu UNESKO-ve Svetske Baštine, a Stari grad predstavlja dobro očuvanu trgovačku luku iz 15. veka u kojoj se ogledaju uticaji domorodačke i strane arhitekture i umetnosti. Polazak na pešačku turu u jutarnjim časovima. Idemo da se upoznamo sa gradom koji je svojevrsni miks tradicionalne domorodačke kulture i arhitekture i moderne umetnosti. Obilazimo Staro jezgro grada, divimo se arhitekturi i krećemo put japanskog mosta na čijoj se jednoj strani nalazi Budistička pagoda. Hoi An je zadržao svoju ulogu kao glavna luka u središnjem području Vijetnama tokom 19. veka kada je kraljevska dinastija upravljala ‘’zatvorenom trgovinskom politikom’’. Do kraja veka, zbog porasta ostalih luka na obali Vijetnama, a posebno Da Nanga i nasipanje luke Hoi Ana, došlo je do konačnog propadanja Hoi Ana. Ali, zbog ekonomske stagnacije on je sačuvao svoj stari izgled u skoro netaknutom stanju i većina zgrada je nanizano u uskim uličicama tradicionalnog tipa na severnoj obali reke Tu Bon. Povratak u smeštaj u popodnevnim časovima. Tradicionalni način života, religije i običaja i kulinarstva se još uvek mogu naći u Starom gradu gde se svake godine održavaju i mnogi tradicionalni festivali.

Cena izleta obuhvata:
- stručni licencirani vodič na engleskom jeziku
- organizovan prevoz po predviđenom itineraru
- ulaznicu za zaštićeni centar starog grada i pet muzeja po izboru

MySon
Cena: 45,00 EUR
Odlazimo do napuštenih i delimično srušenih hinduističkih hramova koji su izgrađeni u periodu od 4. do 15. veka. Arheološko nalazište se nalazi na UNESKO-voj listi svetske kulturne baštine od 1999. godine. Obilazimo hramove i  uživamo na ovom prelepom nalazištu, čije ime na vijetnamskom jeziku znači „Lepa planina“. Upijamo znanje o hinduističkim bogovima kojima su posvećeni hramovi i o kraljevima iz dinastije Čampa koji su ih gradili. Cena izleta obuhvata: stručnog licenciranog vodič na engleskom jeziku, organizovan prevoz po predviđenom itineraru.

Golden Bridge Ba Na Hills (Hoi An)
Cena: 70,00 USD
Novoizgrađeni Zlatni most na Ba Na brdima svojom savremenom arhitekturom privlači brojne turiste iz svih delova sveta kraj Da Nanga. Predstavlja džinovske šake koje drže zlatne trake koje predstavljaju most preko kog je moguće preći. Kraj samog mosta nalazi se i jedan od najvećih zabavnih parkova na zatvorenom u ovom delu sveta ali i novoizgrađena statua Bude visoka 27 metara i Linh Ung Pagoda kraj nje. Dok se vozimo žičarom imamo prilike da posmatramo ekološku džunglu ovog dela Vijetnama sa najraznovrsnijom florom i faunom. Kratko se zadržavamo u zabavnom parku i vreme provodimo na arhitektonskom čudu popularnog Zlatnog Mosta na Ba Na brdima na visini od preko 1400 metara. Uživamo u panoramskom pogledu sa vrha brda i pravimo neponovljive fotografije.

Cena izleta obuhvata:
- stručni licencirani vodič na engleskom jeziku
- ulaznice za navedene lokalitete
- ograničenu upotrebu zanimljivosti u zabavnom parku
- organizovani prevoz po određenom itineraru
- ručak, bez konzumacije pića
- povratnu žičaru do Ba Na brda

Hanoi city tour (Hanoi)
Cena: 25,00 USD
Dan posvećen obilasku Hanoija gde ćemo izbliza osetiti kako ljudi žive na ovom kraju planete i gde ćemo na biciklu uživati u zvucima i prizorima stare četvrti Hanoija. Hanoi je glavni grad Vijetnama i nalazi se na delti Crvene reke. Jedan je od najstarijih gradova Jugositočne Azije, osnovan 1010. godine pod imenom Tang Long. Kroz dugu istoriju Hanoi je uvek bio kulturni centar Vijetnama. U gradu danas postoji više od 600 pagoda i hramova. Obilazimo vrtove Hoan Kiem jezera, Ngoc Soen – hram heroja, But Kule gde ćete gde ćete biti fascinirani legendama koje datiraju iz VII veka. Obilazimo Chaitman palate, Ho Chi Minh mauzolet, Ba Dinh gradski trg, Tran Quoc pagoda i hram lilterature.

Cena izleta obuhvata:
- stručni licencirani vodič na engleskom jeziku
- vožnju biciklima/rikšama sat vremena
- organizovani prevoz po predviđenom itineraru
- Cena izleta ne obuhvata:

- ulaznice za lokalitete (individualni izbor)

Halong Bay (Hanoi)
Cena: 70,00 USD
Halong Bej se nalazi istočno od Hanoija i to je gotovo skriveni zaliv u kome se nalazi oko 2000 malih ostrva, to jest većina tih ostrva su zapravo formacije stena koje se izdižu iz žad zelene vode na preko 1500 kilometara kvadratnih. Godine 1994. ovaj zaliv je uvršten u listu Svetske prirodne baštine pod zaštitom UNESKO-a. Njegovih 2000 zelenih ostrva prave barijeru jakim vetrovima koji duvaju sa okeana i ne dozvoljavaju im da naruše mirnoću prozirne zelene vode. Jedan je od najlepših zaliva na svetu a ono što je posebno specifično za ovaj zaliv su ‘’plutajuće’’ stene koje deluju kao da izviru iz vode a pre samo 500 godina ih je jedan Vijetnamski pisac opisao kao ,,čudesni kamen na nebu’’. Dok plovite ovim zalivom, pred vama se pojavljuju stene i ostrvca različitih veličina a u daljini se kroz maglu nazire još na stotine. Karakteriše ga velika biološka raznolikost i samo značenje reči Halong predstavlja ‘’zmaja koji se spustio u more’’ te je prema jednoj od legendi ostrva formirao veliki Halong zmaj. Oko 1600 ljudi živi u džunkama, tj. plutajućim kućama u četiri ribarska sela: Kiavan, Bahang, Kontau i Vongveng. U zalivu je snimljeno više igranih filmova, a najpoznatiji je o Džejmsu Bondu Tomorrow Never Dies. Ručamo u nepreglednom pejzažu i isprobavamo kajaking.

- stručni licencirani vodič na engleskom jeziku
- organizovani prevoz po predviđenom itineraru
- ulaznice za navedene lokalitete
- ručak bez konzumacije pića
- kajaking
Hotel 3* 
Hoteli sa 3* su smeštajni objekti koji raspolažu 1/2 sobama. Sve sobe poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. (kontinentalni doručak). 
Dan 1: Okupljanje grupe i polazak
Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre leta. Let iz Beograda za Dohu u 11.45h (let QR 232). 

Dolazak u Dohu u 18.45h po lokalnom vremenu. Let za Ho Ši Min u 1.45 (QR 982).  

Dan 2: Fakultativni obilazak Ho Ši Mina
Dolazak na aerodrom u Ho Ši Minu (Ho Chi Minh) u 12:50h. Ho Ši Min ili Sajgon, grad star tek preko 300 godina, centar kulture, obrazovanja i turizma. Ovo je zapravo najveći grad u Vijetnamu koji kombinuje zapadnjačku kulturu sa Orijentom, grad poznat kao dragulj Dalekog istoka. Odlazak u smeštaj i Fakultativni izlet Ho Ši Min City Tour gde posećujemo Palatu Ujedinjenja - simbol bivše vlade Sajgona, pre 1975. godine, kako bi saznali više iz surove istorije vijetnamskog rata koji je trajao od 1954. do 1975. godine. Obilazimo i Gradsku kuću, Saigon operu i Reks hotel. U gradu ima puno ostataka iz kolonijalnog perioda, kao što su Notr Dam katedrala, Saigon pošta, a svraćamo i na pijacu Ben Tan. Noćenje. 

Dan 3: Fakultativni izlet u Ku Či tunele
Fakultativni izlet u Ku Či tunele, smeštene ispod Ho Ši Mina, koji su bili baza za revolucionare između dva rata. Ku Či je za vreme rata bio „podzemno selo” sa tunelima koji zajedno dostižu dužinu od 200 km i koje je izgradila komunistička gerila Vijetnama, a koji danas predstavljaju glavnu turstičku atrakciju Južnog Vijetnama. Slobodno vreme za relaks masaže i čari noćnog života. Noćenje.

Dan 4: Fakultativni izlet do reke Mekong
Fakultativni izlet do reke Mekong i vožnja tradicionalnim brodićima kroz gustu vegetaciju i oko ostrvca koja pravi delta Mekonga. Delta Mekonga je veoma plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo interesantna zanatska sela gde možete pronaći sve za opremanje kuće od kokosovog drveta. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćemo na bogate lokalne voćnjake, gde ćemo jesti ukusno sveže egzotično voće, piti topao čaj sa medom i uživati u lokalnoj muzici. Povratak u Ho Ši Min. Noćenje.

Dan 5: Dolazak u Hoi An i fakultativni obilazak grada
Transfer do aerodroma i let za Da Nang, odakle imamo transfer do Hoi Ana, grada čije ime u prevodu znači „mirno mesto susreta“. Hoi An je uvršten na listu UNESCO-ve Svetske baštine, a Stari grad predstavlja dobro očuvanu trgovačku luku iz 15. Veka u kojoj se uočavaju uticaji domorodačke kao i strane arhitekture i umetnosti. Transfer do smeštaja. Fakultativni izlet – Obilazak Hoi Ana, idemo do starog jezgra grada i prekrivenog japanskog mosta, gde se na jednoj strani nalazi Budistička pagoda. Slobodno popodne. Dočekujemo Novu Godinu. Noćenje.

Dan 6: Fakultativni izlet do MySon-a
Fakultativni izlet do MySon-a. Odlazimo do napuštenih i delimično srušenih hinduističkih hramova koji su izgrađeni u periodu od 4. do 15. veka. Arheološko nalazište se nalazi na UNESKO-voj listi svetske kulturne baštine od 1999. godine. Obilazimo hramove i  uživamo na ovom prelepom nalazištu, čije ime na vijetnamskom jeziku znači „Lepa planina“. Upijamo znanje o hinduističkim bogovima kojima su posvećeni hramovi i o kraljevima iz dinastije Čampa koji su ih gradili. Povratak u smeštaj. Noćenje. 

Dan 7: Fakultativni izlet – Zlatni most na Ba Na brdima
Fakultativni izlet – Zlatni most na Ba Na brdima svojom savremenom arhitekturom privlači brojne turiste iz svih delova sveta kraj Da Nanga. Predstavlja džinovske šake koje drže zlatne trake koje predstavljaju most preko kog je moguće preći. Kraj samog mosta nalazi se i jedan od najvećih zabavnih parkova na zatvorenom u ovom delu sveta ali i novoizgrađena statua Bude visoka 27 metara i Linh Ung Pagoda kraj nje. Dok se vozimo žičarom imamo prilike da posmatramo ekološku džunglu ovog dela Vijetnama sa najraznovrsnijom florom i faunom. Kratko se zadržavamo u zabavnom parku i vreme provodimo na arhitektonskom čudu popularnog Zlatnog Mosta na Ba Na brdima na visini od preko 1400 metara. Uživamo u panoramskom pogledu sa vrha brda i pravimo neponovljive fotografije. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Dan 8: Dolazak u Hanoj
Transfer do aerodroma i let za Hanoj. Transfer do smeštaja. U večernjim satima odlazimo na „Water Puppet Teatar” –  predstave gde se lutke nalaze u vodi, dok se umetnici koji njima upravljaju nalaze na nekoliko metara iza njih i koje ne vidite. Čitav spektakl se odvija uz pratnju orkestra i autentičnu muziku i, na jedan vrlo zanimljiv način, imamo priliku da upoznamo vijetnamsku kulturu, istoriju, običaje, umetnost…. Povratak u smeštaj. Noćenje. 

Dan 9: Fakultativni izlet – Obilazak Hanoja
Fakultativni izlet – Obilazak Hanoja, gde ćemo videti Vrtove Hoan Kiem jezera, Ngoc Soen – hram heroja, But Kule gde će nas fasciniranirati legende koje datiraju iz VII veka. Idemo i do Chaitman palate, Ho Chi Minh mauzoleja, Ba Dinh gradskog trga. Takođe, posećujemo i Tranuoc pagodu i Quan Than hram, Hram literature, Konfučijanski hram, prvi univerzitet... Noćenje. 

Dan 10: Fakultativni izlet do Halong Beja
Fakultativni izlet do Halong Beja (Halong Bay). Halong Bej se nalazi istočno od Hanoja. To je gotovo skriveni zaliv u kome se nalazi oko 2000 malih ostrva, tj. većina tih ostrva su zapravo formacije stena koje se izdižu iz žad zelene vode na preko 1500 km2 . Godine 1994. ovaj zaliv je uvršten u listu Svetske prirodne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Njegovih 2000 zelenih ostrva prave barijeru jakim vetrovima koji duvaju sa okeana i ne dozvoljavaju im da naruše mirnoću prozirne zelene vode. Ukrcavamo se na brodić i imamo priliku da uživamo u svim ovim neobičnim formacijama. Idemo i do pećine, imamo mogućnost da se okupamo, a i da odemo do vidikovca odakle se pruža neverovatan pogled na zaliv. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Dan 11: Napuštanje smeštaja i odlazak na aerodrom
Poslednje jutro u Vijetnamu. Transfer do aerodroma i let za Dohu u 19.40h (QR 977). Dolazak u Dohu u 23.45h. Presedanje do leta za Beograd. 

Dan 12: Povratak i kraj putovanja
Let za Beograd u 7.10h (QR 231). Dolazak u Beograd u 10.45h. Kraj putovanja. 

Prilikom prijavljivanja plaća se 350€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

JT

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama